Met groenten gevulde pappadums en raita

      Reacties uitgeschakeld voor Met groenten gevulde pappadums en raita
Print

Met groenten gevulde pappadums en raita

Categorie Gerecht met groenten
Keuken Indiaase keuken
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 pappadums naturel (doos a 10 stuks)
  • 1 komkommer
  • 1 groene appel (bijv. Granny Smith)
  • 150 gram Griekse roomyoghurt
  • 15 gram verse koriander fijngesneden
  • 15 gram verse munt fijngesneden
  • 400 gram gemengde groenten van het seizoen (bijv. paprika, peultjes, rode ui) gesneden

Hoe maak ik het klaar:

  • Twee kommetjes klaarzetten. 
  • In koekenpan laagje olie verhitten, 1 pappadum kort frituren, uit pan nemen en pappadum onmiddellijk om kommetje vouwen. 
  • Ander kommetje over pappadum vouwen, zodat pappadum vorm van kommetje aanneemt. 
  • Andere pappadums op dezelfde wijze bereiden (indien nodig olie aanvullen).
  • Komkommer met schil in de lengte halveren en zaadlijsten verwijderen. 
  • Komkommer en appel raspen. 
  • Yoghurt met geraspte komkommer, appel, koriander en munt mengen, op smaak brengen met zout en peper (= raita).
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en gemengde groenten in 5 minuten al omscheppend gaarbakken, met zout en peper op smaak brengen. 
  • Pappadums naast kipfilet presenteren, met gebakken groenten vullen en met raita serveren.