Met groenten gevulde pappadums en raita

      Reacties uitgeschakeld voor Met groenten gevulde pappadums en raita

Met groenten gevulde pappadums en raita


Recept categorie Gerecht met groenten
Keuken: Indiaase keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 pappadums naturel (doos a 10 stuks)
  • 1 komkommer
  • 1 groene appel (bijv. Granny Smith)
  • 150 gram Griekse roomyoghurt
  • 15 gram verse koriander fijngesneden
  • 15 gram verse munt fijngesneden
  • 400 gram gemengde groenten van het seizoen (bijv. paprika, peultjes, rode ui) gesneden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Twee kommetjes klaarzetten. 

  2. In koekenpan laagje olie verhitten, 1 pappadum kort frituren, uit pan nemen en pappadum onmiddellijk om kommetje vouwen. 

  3. Ander kommetje over pappadum vouwen, zodat pappadum vorm van kommetje aanneemt. 

  4. Andere pappadums op dezelfde wijze bereiden (indien nodig olie aanvullen).

  5. Komkommer met schil in de lengte halveren en zaadlijsten verwijderen. 

  6. Komkommer en appel raspen. 

  7. Yoghurt met geraspte komkommer, appel, koriander en munt mengen, op smaak brengen met zout en peper (= raita).

  8. In wok 2 eetlepels olie verhitten en gemengde groenten in 5 minuten al omscheppend gaarbakken, met zout en peper op smaak brengen. 

  9. Pappadums naast kipfilet presenteren, met gebakken groenten vullen en met raita serveren.