Met kippenlevertjes gevulde uien

      Reacties uitgeschakeld voor Met kippenlevertjes gevulde uien

Met kippenlevertjes gevulde uien

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 grote ui
  • 300 gr kip
  • 1 kopje gekookte rijst
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 ei
  • 20 gr boter
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de kippenlevertjes in ruim water aan de kook, spoel ze onder de kraan af en laat ze uitlekken.
  • Kook de uien 15 minuten in water en zout.
  • Snijd de kapjes van de uien en hol ze uit.
  • Verwarm de boter in een koekenpan en bak de levertjes hierin.
  • Voeg de uiresten, de rijst en het losgeklopte ei toe, breng het mengsel op smaak met peper en zout en vul de uien hiermee.
  • Verdeel het spek over de uien en zet ze in een ingevette ovenschotel.
  • Zet de schotel 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
  • Serveer met sla en aardappelpuree.