Met roquefort gevulde vleesballetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Met roquefort gevulde vleesballetjes

 

Print

Met roquefort gevulde vleesballetjes

Categorie Gerecht met kaas, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kadetje
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • zout peper
  • 100 gr roquefort
  • 3 eetlepels broodkruim
  • olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Week het kadetje in koud water, knijp het uit en doe het met het gehakt in een kom.
  • Pel en snipper de knoflook en ui.
  • Verhit een eetlepel olie en fruit de knoflook en ui erin tot ze glazig zijn.
  • Voeg dit mengsel aan het gehakt toe.
  • Voeg de peterselie en tomatenketchup toe en kneed het gehakt flink.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kaas in stukjes.
  • Draai van het gehakt 22 tot 24 balletjes ter grootte van walnoten.
  • Druk elk balletje in met de duim, doe er een stukje roquefort in en maak het balletje weer rond.
  • Rol de balletjes door het broodkruim en bak ze in hete olie in 2 tot 3 porties in ongeveer 5 minuten bruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien ze warm of koud op.