Met roquefort gevulde vleesballetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Met roquefort gevulde vleesballetjes

 

Met roquefort gevulde vleesballetjes

Recept categorie Gerecht met kaas, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kadetje
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • zout peper
  • 100 gr roquefort
  • 3 eetlepels broodkruim
  • olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week het kadetje in koud water, knijp het uit en doe het met het gehakt in een kom.
  2. Pel en snipper de knoflook en ui.
  3. Verhit een eetlepel olie en fruit de knoflook en ui erin tot ze glazig zijn.
  4. Voeg dit mengsel aan het gehakt toe.
  5. Voeg de peterselie en tomatenketchup toe en kneed het gehakt flink.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snijd de kaas in stukjes.
  8. Draai van het gehakt 22 tot 24 balletjes ter grootte van walnoten.
  9. Druk elk balletje in met de duim, doe er een stukje roquefort in en maak het balletje weer rond.

  10. Rol de balletjes door het broodkruim en bak ze in hete olie in 2 tot 3 porties in ongeveer 5 minuten bruin.

  11. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien ze warm of koud op.