Mexicaanse bonensoep met chorizo

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse bonensoep met chorizo

Mexicaanse bonensoep met chorizo

Print
Categorie: Soepen
Keuken: Mexicaanse keuken
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 100 gr chorizo stukje
  • 25 gr feta
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gr rode bonen in chilisaus blik
  • 1/2 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
  • 3/4 liter vleesbouillon
  • 1 blikje maïs netto 150 gr
  • 2 eetlepels fijngeknipte verse koriander

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
  • Snijd de chorizo en de feta in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een pan, bak de chorizoblokjes zachtjes uit en schep ze op keukenpapier.
  • Fruit de ui en de paprika in het bakvet.
  • Houd 3 eetlepels rode bonen apart en voeg de rest van de bonen met saus, de
  • Mexicaanse kruiden en de bouillon aan het uimengsel toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Schep de maïs en de chorizo erdoor en warm de soep nog ± 5 minuten zachtjes door.
  • Roer tenslotte de feta en de koriander door de soep.
  • Lekker met tortillachips.