Mexicaanse groentesoep met avocadodip

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse groentesoep met avocadodip

Mexicaanse groentesoep met avocadodip

Print
Categorie: Soepen
Keuken: Mexicaanse keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 zak Mexicaanse groentenmix 400 gr
  • Mexicaanse kruiden Seasonmix
  • 1 kuipje volvette smeerkaas 100 gr
  • 1 literpak tomatensap
  • 3 tabletten tuinkruidenbouillon
  • 1/2 liter water
  • 1 bakje verse avocadodip
  • 1 bekertje zure room
  • 15 gr koriander

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan, doe de Mexicaanse groentenmix erbij, voeg naar smaak
  • Mexicaanse kruiden toe en roerbak dit mengsel 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de bouillontabletten, het tomatensap en het water toe, breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Meng intussen in een apart bakje de avocadodip met de zure room.
  • Voeg aan het einde van de kooktijd de smeerkaas aan de soep toe.
  • Schep de soep in kommen, leg in het midden een lepel van het avocadodip-zure roommengsel en bestrooi met de fijngeknipte korianderblaadjes.