Mexicaanse kipschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse kipschotel

Mexicaanse kipschotel

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Mexico
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 dubbele kip
  • 1 blik tomaat
  • 1 avocado
  • 2 ui
  • 1 zakje geraspte jong belegen kaas
  • Mexicaanse kruiden
  • tortilla's
  • crême fraiche
  • 1 blik maïs

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak die met een klein beetje zout.
  • Fruit de uien mee.
  • Voeg naar smaak Mexicaanse kruiden toe.
  • Schep de maïs en de in blokjes gesneden avocado door het ui-kipmengsel en laat dit even staan.
  • Schep er vervolgens de tomaatblokjes en als laatste geraspte kaas door.
  • Het vuur moet dan wel laag staan, anders brandt het meteen aan.
  • Het moet een goed gebonden saus zijn.
  • Vet een ovenschaal met opstaande rand in met olie.
  • Rol de vulling in de tortilla's en leg die in de ovenschaal.
  • Besmeer de opgerolde tortilla's met crème fraîche (wat u over heeft, kunt u er los bij
  • serveren), strooi daar nog wat geraspte kaas over en zet het gerecht ± 15 minuten in de oven.
  • Serveer met salsa, (komkommer)salade, guacamole en (taco)chips.
  • Eventueel kunt u er ook nog rijst met bonen bij serveren.