Mexicaanse kipstoofpot

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse kipstoofpot

 

Mexicaanse kipstoofpot

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Stoofpot
Keuken: Mexicaanse keuken
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 3-4 eetlepels olie
  • 4 kippenbouten
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 zakje amandelschaafsel 55 g
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode pepers fijjngesneden
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden.
  2. Kip uit pan nemen.
  3. Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken.
  4. Ui uit pan nemen.
  5. Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken.
  6. Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden).
  7. Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien.
  8. Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen.
  9. Roeren tot chocolade gesmolten is.
  10. Saus op smaak brengen met zout.
  11. Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 minuten gaar laten stoven.
  12. Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.