Mexicaanse kipstoofpot

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse kipstoofpot

 

Mexicaanse kipstoofpot

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip/ Stoofpot
Land van herkomst: Mexico
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3-4 eetlepels olie
  • 4 kip
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 55 gram amandelen
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 2 rode peper (fijjngesneden)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 mespunt kruidnagel

Hoe maak ik het klaar:

  • In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden.
  • Kip uit pan nemen.
  • Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken.
  • Ui uit pan nemen.
  • Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken.
  • Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden).
  • Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien.
  • Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen.
  • Roeren tot chocolade gesmolten is.
  • Saus op smaak brengen met zout.
  • Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 minuten gaar laten stoven.
  • Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.