Mexicaanse soep met rundvlees en bonen

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse soep met rundvlees en bonen

Mexicaanse soep met rundvlees en bonen

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 grote ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 225 gr gehakt
  • 6 tomaten
  • 420 gr rode nierbonen
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1/2 liter runderbouillon
  • zout (peper)

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de ui en hak hem samen met de selderij fijn.
  • Laat de tomaten schrikken.
  • Haal de zaden uit de tomaten en de paprika en hak ze fijn.
  • Pureer de bonen.
  • Bak in een grote steelpan de ui, paprika en selderij in de olie tot ze zacht zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak het op matig vuur goed bruin.
  • Voeg de tomaten, de bonenpuree, de knoflook, zout, peper en de overige kruiden toe en meng alles goed.
  • Roer de bouillon erdoor en breng de soep aan de kook.
  • Leg een deksel op de pan en laat de soep, onder af en toe roeren, 30 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de soep in een blender of keukenmachine en pureer haar (de soep moet tamelijk dik en niet helemaal glad zijn).
  • Maak de soep met kruiden op smaak af en serveer haar met tortillachips.
  • Garneer eventueel met zure room.