Mexicaanse soep met rundvlees en bonen

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse soep met rundvlees en bonen

Mexicaanse soep met rundvlees en bonen

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 grote witte uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 225 gr rundergehakt
  • 6 tomaten
  • 420 gr rode nierbonen
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1/2 liter runderbouillon
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de ui en hak hem samen met de selderij fijn.
  2. Laat de tomaten schrikken.
  3. Haal de zaden uit de tomaten en de paprika en hak ze fijn.
  4. Pureer de bonen.
  5. Bak in een grote steelpan de ui, paprika en selderij in de olie tot ze zacht zijn.
  6. Voeg het gehakt toe en bak het op matig vuur goed bruin.
  7. Voeg de tomaten, de bonenpuree, de knoflook, zout, peper en de overige kruiden toe en meng alles goed.

  8. Roer de bouillon erdoor en breng de soep aan de kook.
  9. Leg een deksel op de pan en laat de soep, onder af en toe roeren, 30 minuten zachtjes sudderen.

  10. Giet de soep in een blender of keukenmachine en pureer haar (de soep moet tamelijk dik en niet helemaal glad zijn).

  11. Maak de soep met kruiden op smaak af en serveer haar met tortillachips.
  12. Garneer eventueel met zure room.