Mexicaanse tomaten-groentensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse tomaten-groentensoep

Mexicaanse tomaten-groentensoep

Recept categorie Gerecht met groenten, Soepen
Keuken: Mexicaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 8 plakjes bacon
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 rode pepertjes ontzaad en in ringetjes
  • 750 gram Roma tomaten ontveld en in stukjes
  • 1 zakje soepgroenten à 150 gram
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • ½ liter runderbouillon (van een tablet)
  • 1 blikje maïskorrels à 300 ml uitgelekt
  • peper
  • zout
  • 1 dl crème fraîche
  • 50 gram tortillachips

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de bacon knapperig uit. 

  2. Verkruimel de plakjes. 

  3. Fruit de uien met de knoflook en de pepertjes 5 minuten.

  4. Voeg de tomaatstukjes, de soepgroenten en de tomatenpuree toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.

  5. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. 

  6. Kook de soep ± 25 minuten op een laag vuur. 

  7. Voeg de verkruimelde plakjes bacon en de maïs toe en warm de soep goed door.

  8. Breng de soep op smaak met wat peper en zout en serveer met crème fraîche en tortillachips.

Wijnadvies: Campo Livilla Tinto