Mexicaanse tomaten-groentensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse tomaten-groentensoep

Mexicaanse tomaten-groentensoep

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Soepen
Keuken: Mexicaanse keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 8 plakjes bacon
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 rode pepertjes ontzaad en in ringetjes
  • 750 gram Roma tomaten ontveld en in stukjes
  • 1 zakje soepgroenten à 150 gram
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • ½ liter runderbouillon (van een tablet)
  • 1 blikje maïskorrels à 300 ml uitgelekt
  • peper
  • zout
  • 1 dl crème fraîche
  • 50 gram tortillachips

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de bacon knapperig uit. 
  • Verkruimel de plakjes. 
  • Fruit de uien met de knoflook en de pepertjes 5 minuten.
  • Voeg de tomaatstukjes, de soepgroenten en de tomatenpuree toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. 
  • Kook de soep ± 25 minuten op een laag vuur. 
  • Voeg de verkruimelde plakjes bacon en de maïs toe en warm de soep goed door.
  • Breng de soep op smaak met wat peper en zout en serveer met crème fraîche en tortillachips.

Wijnadvies: Campo Livilla Tinto