Mexicaanse tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse tomatensoep

Mexicaanse tomatensoep

Recept categorie Gerecht met vlees, Soepen
Keuken: Mexicaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode peper ontzaad en in ringetjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 blikje maïs uitgelekt
  • 1 pot Maggi basis voor Tomatencrèmesoep à 610 ml
  • 1 rookworst à 250 gram in blokjes
  • tabasco
  • 3 eetlepels koriander geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit de ui met de knoflook en het pepertje al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. 

  2. Voeg de paprika toe en bak hem 3 minuten mee. 

  3. Schenk de soepbasis erbij en voeg 1½ - 2 potten water toe. 

  4. Breng de soep aan de kook.

  5. Schep de maïs en de worst erdoor en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

  6. Breng de soep op smaak met tabasco en roer de koriander door de soep. 

  7. Lekker met stokbrood of donker volkorenbrood met gezouten boter. 

Campo lavilla rosé