Mexicaanse tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse tomatensoep

Mexicaanse tomatensoep

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Soepen
Keuken: Mexicaanse keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode peper ontzaad en in ringetjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 blikje maïs uitgelekt
  • 1 pot Maggi basis voor Tomatencrèmesoep à 610 ml
  • 1 rookworst à 250 gram in blokjes
  • tabasco
  • 3 eetlepels koriander geknipt

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit de ui met de knoflook en het pepertje al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. 
  • Voeg de paprika toe en bak hem 3 minuten mee. 
  • Schenk de soepbasis erbij en voeg 1½ - 2 potten water toe. 
  • Breng de soep aan de kook.
  • Schep de maïs en de worst erdoor en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met tabasco en roer de koriander door de soep. 
  • Lekker met stokbrood of donker volkorenbrood met gezouten boter. 

Campo lavilla rosé