Mexicaanse tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse tomatensoep

Mexicaanse tomatensoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Mexicaanse keuken
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 dl tomatensap
  • 1 eetlepel enchilada sausmix of taco seasoningmix
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 1 bosuitje
  • 1 blikje maïs nettogewicht 150 gr
  • 8 tortillachips
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng het tomatensap met de sausmix, het bouillonpoeder en 1 dl water al roerend aan de kook en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
  2. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringen.
  3. Giet de maïs af.
  4. Roer de bosui en de maïs door de soep en warm de soep nog ± 2 minuten door.
  5. Schep de soep in 2 kommen, verkruimel de tortillachips erboven en strooi er de kaas in.