Mexicaanse tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse tomatensoep

Mexicaanse tomatensoep

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Land van herkomst: Mexico
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 dl tomatensap
  • 1 eetlepel enchilada sausmix (of taco seasoningmix)
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 1 bosuitje
  • 1 blikje maïs (nettogewicht 150 gr)
  • 8 tortillachips
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng het tomatensap met de sausmix, het bouillonpoeder en 1 dl water al roerend aan de kook en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringen.
  • Giet de maïs af.
  • Roer de bosui en de maïs door de soep en warm de soep nog ± 2 minuten door.
  • Schep de soep in 2 kommen, verkruimel de tortillachips erboven en strooi er de kaas in.