Mexican burger

      Geen reacties op Mexican burger

 

Mexican burger

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Keuken: Mexicaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de burger:

  • 240 g runderstaartstuk picanha
  • 60 g buikspek
  • 2 g zout
  • tabasco naar smaak

Voor de pico de gallo:

Voor de guacamole:

  • 1 avocado
  • 4 stuks sherry tomaatjes
  • ½ rode ui klein
  • 1 limoen
  • peper en zout

Serveren:

  • 4 maïsbroodjes
  • jalapeño peper
  • 1 takje koriander
  • tortillachips
  • zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Burger:
  2. Leg het spek in het vriesvak. Dat zorgt ervoor dat het eenvoudig in kleine blokjes kan worden gesneden. Snijd het spek in blokjes.
  3. Snijd het vlees in kleine gelijke stukken en meng met het zout, tabasco en spek.
  4. Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er burgers van, druk het niet te strak aan zodat het een losse structuur blijft behouden.
  5. Pico de gallo:
  6. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  7. Pel en snipper de rode ui en hak de koriander fijn.
  8. Meng de tomatenblokjes met de ui en koriander. Voeg een scheut olie toe en sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot serveren in de koelkast.
  9. Guacamole:
  10. Snijd de avocado rondom de pit doormidden en verwijder de pit en de schil. Pel en snipper de ui.
  11. Hak de avocado samen met de tomaatjes en ui fijn, de guacamole moet smeuïg zijn.
  12. Breng op smaak met peper, zout en sap van de limoen en bewaar tot serveren in de koelkast.
  13. Serveren:
  14. Verhit in een pan een scheutje olie. Bak de burgers en zorg ervoor dat de binnenkant nog wat rosé is.
  15. Snijd de maïsbroodjes door en rooster de binnenkant.
  16. Beleg de broodjes met de guacamole, burger, pico de gallo en garneer met de peper, koriander en tortilla-chips.

Tips / Opmerkingen

Biertip:

Corona bier.