Mexicano’s

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicano’s

Mexicano's


Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken: Mexicaanse keuken
Porties 10 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries)
  • 1 ei
  • 150 gram salami (in plakjes van 1/2 cm dik gesneden)
  • ¼ komkommer
  • 2 takjes peterselie
  • 4 eetlepels tomatensaus (Tomato Frito)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. 

  2. Strooi wat bloem op het aanrecht. 

  3. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. 

  4. Klop in een kommetje het ei met een vork los met 1 eetlepel water.

  5. Snij de salami in kleine blokjes en doe die in een kom. 

  6. Was de komkommer, verwijder het zaad en snij de komkommer in kleine blokjes. 

  7. Doe de komkommer bij de salami. Knip de peterselie erboven. 

  8. Schep de tomatensaus erdoor. 

  9. Op elk plakje deeg schep je 1 eetlepel groen-gespikkelde vulling.

  10. Smeer op de rand van zo'n plakje wat losgeklopt ei. 

  11. Vouw de plakjes dubbel. 

  12. Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (zo krijg je mooie kartelrandjes). 

  13. Over de bovenkant een beetje ei.

  14. Bakpapier op de bakplaat, Mexicano's erop en bakken maar. 

  15. Midden in de oven zijn ze na 20 minuten mooi goudbruin.