Midye pilavi

      Reacties uitgeschakeld voor Midye pilavi

Midye pilavi

mosselen met rijst
Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Land van herkomst: Turkije
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 gesnipperde ui
  • 2 mosselen (of eventueel mosselen uit blik)
  • 4 rijst
  • 1/4 kop rozijnen
  • 1 kop runderbouillon
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • 1 eetlepel gember

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een zware pan.
  • Bak de uien 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Doe de mosselen erbij en verwarm nog 2 minuten.
  • Meng dan de rijst, rozijnen en bouillon erdoor en laat het geheel met het deksel op de pan nog 5 minuten sudderen.
  • Maak af met zout, peper en gember alvorens op te dienen.