Mie met kip en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Mie met kip en garnalen

Mie met kip en garnalen

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 100 gr peultjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje verse gemberwortel
  • 200 gr kipfilet
  • 200 gr eiermie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kruidenmix nasi
  • 100 gr Noorse garnalen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

  • Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en snijd die in de lengte in vieren.
  • Maak de peultjes schoon en halveer ze.
  • Hak de knoflook en de gember fijn.
  • Snijd de kipfilet in plakjes.
  • Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de olie in een pan, bak de knoflook en de gember even aan en bak de kip al omscheppend bruin.
  • Voeg de bosuitjes, de peultjes en de mix toe en bak alles ± 2 minuten.
  • Voeg de mie en de garnalen toe en laat alles heet worden.
  • Breng op smaak met de sojasaus en strooi er de seroendeng over.