Mie met kip en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Mie met kip en garnalen

Mie met kip en garnalen

Recept categorie Gerecht met Kip, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 bosuitjes
  • 100 gr peultjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje verse gemberwortel
  • 200 gr kipfilet
  • 200 gr eiermie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kruidenmix nasi
  • 100 gr Noorse garnalen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels seroendeng

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en snijd die in de lengte in vieren.
  2. Maak de peultjes schoon en halveer ze.
  3. Hak de knoflook en de gember fijn.
  4. Snijd de kipfilet in plakjes.
  5. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Verhit de olie in een pan, bak de knoflook en de gember even aan en bak de kip al omscheppend bruin.

  7. Voeg de bosuitjes, de peultjes en de mix toe en bak alles ± 2 minuten.
  8. Voeg de mie en de garnalen toe en laat alles heet worden.
  9. Breng op smaak met de sojasaus en strooi er de seroendeng over.