Mie met oosterse tonijn

      Reacties uitgeschakeld voor Mie met oosterse tonijn

 

Mie met oosterse tonijn

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met vis
Land van herkomst: Oosters
Porties: 1 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 100 gram mienestjes ((pak à 500 gram))
  • 1 zakje stoneleeks ((8 stuks))
  • 1 tonijnsteak ((vers of ontdooid))
  • 3 eetlepels teriyaki marinade
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bakje groene aspergetips (100 g)

Hoe maak ik het klaar:

  • Mienestjes in 2 minuten in water koken en met vork losmaken. 
  • Intussen stoneleeks schuin in dunne ringetjes snijden. 
  • Tonijnsteak droogdeppen en bestrooien met peper. 
  • Tonijn met 2 eetlepels marinade en 1 eetlepel olie besprenkelen. 
  • Sesamzaad op bord strooien. 
  • Aspergetips aan mie toevoegen en beide in nog 3 minuten beetgaar koken. 
  • Tonijn in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé roosteren. 
  • Mie afgieten en 1 eetlepel marinade en stoneleeks erdoor scheppen. 
  • Mie met groente op bord scheppen. 
  • Tonijnsteak in sesamzaad drukken en erop leggen.

Wijnadvies: Kangaroo Ridge Chardonnay