Mie met oosterse tonijn

      Reacties uitgeschakeld voor Mie met oosterse tonijn

 

Mie met oosterse tonijn

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Keuken: Oosterse keuken
Porties 1 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram mienestjes (pak à 500 gram)
  • 1 zakje stoneleeks (8 stuks)
  • 1 tonijnsteak (vers of ontdooid)
  • 3 eetlepels teriyaki marinade
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bakje groene aspergetips (100 g)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Mienestjes in 2 minuten in water koken en met vork losmaken. 

  2. Intussen stoneleeks schuin in dunne ringetjes snijden. 

  3. Tonijnsteak droogdeppen en bestrooien met peper. 

  4. Tonijn met 2 eetlepels marinade en 1 eetlepel olie besprenkelen. 

  5. Sesamzaad op bord strooien. 

  6. Aspergetips aan mie toevoegen en beide in nog 3 minuten beetgaar koken. 

  7. Tonijn in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé roosteren. 

  8. Mie afgieten en 1 eetlepel marinade en stoneleeks erdoor scheppen. 

  9. Mie met groente op bord scheppen. 

  10. Tonijnsteak in sesamzaad drukken en erop leggen.

Wijnadvies: Kangaroo Ridge Chardonnay