Mie met oosterse tonijn

      Reacties uitgeschakeld voor Mie met oosterse tonijn

 

Mie met oosterse tonijn

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Keuken: Oosterse keuken
porties: 1 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 100 gram mienestjes (pak à 500 gram)
  • 1 zakje stoneleeks (8 stuks)
  • 1 tonijnsteak (vers of ontdooid)
  • 3 eetlepels teriyaki marinade
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bakje groene aspergetips (100 g)

Bereidingswijze

  • Mienestjes in 2 minuten in water koken en met vork losmaken. 
  • Intussen stoneleeks schuin in dunne ringetjes snijden. 
  • Tonijnsteak droogdeppen en bestrooien met peper. 
  • Tonijn met 2 eetlepels marinade en 1 eetlepel olie besprenkelen. 
  • Sesamzaad op bord strooien. 
  • Aspergetips aan mie toevoegen en beide in nog 3 minuten beetgaar koken. 
  • Tonijn in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé roosteren. 
  • Mie afgieten en 1 eetlepel marinade en stoneleeks erdoor scheppen. 
  • Mie met groente op bord scheppen. 
  • Tonijnsteak in sesamzaad drukken en erop leggen.

Wijnadvies: Kangaroo Ridge Chardonnay