Mie-wokschotel met paksoi

      Geen reacties op Mie-wokschotel met paksoi

Mie-wokschotel met paksoi

Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pak Chinese eiermie (250 gram)
  • 1 struik paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 schaal tofu roerbak pittig gekruik (180 gram)
  • 50 ml ketjap manis (zoet)
  • 4 eetlepels seroendeng (kokos-pindamengsel)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Mie koken volgens gebruiksaanwijzing, afgieten en laten uitlekken. 

  2. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. 

  3. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. 

  4. Ui pellen en in halve ringen snijden. 

  5. In wok olie verhitten. 

  6. Ui en tofu 2 minuten roerbakken. 

  7. Paprika en paksoi door tofu scheppen en 3 minuten meebakken. 

  8. Ketjap 1 minuut meewarmen. 

  9. Mie door groentemengsel scheppen en 1 minuut roerbakken. 

  10. Mie over vier borden verdelen en bestrooien met seroendeng. 

  11. Lekker met Thaise chilisaus.

  12. Wijnadvies: Concilio Pinot GrigioTrentino