Mie-wokschotel met paksoi

      Geen reacties op Mie-wokschotel met paksoi
Print

Mie-wokschotel met paksoi

Categorie Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pak Chinese eiermie (250 gram)
  • 1 struik paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 schaal tofu roerbak pittig gekruik (180 gram)
  • 50 ml ketjap manis (zoet)
  • 4 eetlepels seroendeng (kokos-pindamengsel)

Hoe maak ik het klaar:

  • Mie koken volgens gebruiksaanwijzing, afgieten en laten uitlekken. 
  • Paksoi schoonmaken en in repen snijden. 
  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. 
  • Ui pellen en in halve ringen snijden. 
  • In wok olie verhitten. 
  • Ui en tofu 2 minuten roerbakken. 
  • Paprika en paksoi door tofu scheppen en 3 minuten meebakken. 
  • Ketjap 1 minuut meewarmen. 
  • Mie door groentemengsel scheppen en 1 minuut roerbakken. 
  • Mie over vier borden verdelen en bestrooien met seroendeng. 
  • Lekker met Thaise chilisaus.
  • Wijnadvies: Concilio Pinot GrigioTrentino