Miele-bratwurst

      Geen reacties op Miele-bratwurst

 

Miele-bratwurst

Miele-bratwurst

Recept printen Pin
Recept categorie: Broodjes/ met vlees
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de bratwurst:

  • 175 g varkensnek
  • 125 g kinnebakspek
  • 4 g zout
  • 1 g peper
  • ½ g piment
  • 1 takje marjoraan (fijngehakt)
  • 1 g knoflook
  • 1 schapensnaar

Voor de garnituur:

Serveren:

  • curryketchup
  • currypoeder
  • 4 Duitse broodjes (pretzelbroodje)

Hoe maak ik het klaar:

Bratwurst:

  • Snijd het vlees in kleine gelijkmatige stukken en zorg ervoor dat het goed koud blijft.
  • Meng het vlees met het zout, peper, piment, marjoraan en de knoflook.
  • Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er daarna worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  • Stand Koken universeel
  • Temperatuur 75 °C
  • Tijd 8 minuten
  • Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.

Garnituur:

  • Bak het spek kort aan en voeg de zuurkool toe. Blus af met de witte wijn. Laat de zuurkool rustig 30 minuten garen.
  • Snijd de augurk in dunne plakken en snijd er vervolgens julienne van.

Serveren:

  • Bak of grill de worsten en leg op het laatst de streaky bacon erbij om deze te verwarmen.
  • Verwarm ondertussen de zuurkool.
  • Snijd het broodje open en beleg met de zuurkool, daarop komt de worst, streaky bacon, curryketchup en als laatste een klein beetje currypoeder.

Biertip:

  • Weizen bier.