Miele-bratwurst

      Geen reacties op Miele-bratwurst

 

Miele-bratwurst

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de bratwurst:

  • 175 g varkensnek
  • 125 g kinnebakspek
  • 4 g zout
  • 1 g peper
  • ½ g piment
  • 1 takje marjoraan fijngehakt
  • 1 g knoflook
  • 1 schapensnaar

Voor de garnituur:

  • 100 g zuurkool
  • 15 g gerookt spek
  • 50 ml witte wijn
  • zout en peper
  • 2 augurken

Serveren:

  • curryketchup
  • currypoeder
  • 4 Duitse broodjes pretzelbroodje

Hoe maak ik het klaar?

Bratwurst:

  1. Snijd het vlees in kleine gelijkmatige stukken en zorg ervoor dat het goed koud blijft.
  2. Meng het vlees met het zout, peper, piment, marjoraan en de knoflook.
  3. Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er daarna worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  4. Stand Koken universeel
  5. Temperatuur 75 °C
  6. Tijd 8 minuten
  7. Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.

Garnituur:

  1. Bak het spek kort aan en voeg de zuurkool toe. Blus af met de witte wijn. Laat de zuurkool rustig 30 minuten garen.
  2. Snijd de augurk in dunne plakken en snijd er vervolgens julienne van.

Serveren:

  1. Bak of grill de worsten en leg op het laatst de streaky bacon erbij om deze te verwarmen.
  2. Verwarm ondertussen de zuurkool.
  3. Snijd het broodje open en beleg met de zuurkool, daarop komt de worst, streaky bacon, curryketchup en als laatste een klein beetje currypoeder.

Biertip:

  1. Weizen bier.