Miesalade met wasabidressing en tilapia

      Geen reacties op Miesalade met wasabidressing en tilapia

Miesalade met wasabidressing en tilapia

Recept categorie Gerecht met vis, Salades
Keuken: Japanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram eiermie
  • 2 komkommers
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 2 theelepels wasabipasta (Japanse mierikswortelpasta, tube a 45 g)
  • 2 schaaltjes tilapiafilet (a 220 gram)
  • 1 zak veldsla (75 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. 

  2. Komkommers wassen, in de lengte doorsnijden en zaadjes eruit lepelen. 

  3. Komkommerhelften schuin in dunne plakjes snijden. 

  4. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. 

  5. Dressing kloppen van limoensap, 3 eetlepels olie en wasabipasta. 

  6. Tilapia met zout en peper bestrooien. 

  7. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en tilapia in 8 minuten bruin en gaar bakken. 

  8. Mie, komkommer, paprika en dressing door elkaar scheppen. 

  9. Veldsla over vier borden verdelen. 

  10. Miesalade erop scheppen. 

  11. Tilapia in stukjes snijden en op salade leggen.

  12. Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés