Miesalade met wasabidressing en tilapia

      Geen reacties op Miesalade met wasabidressing en tilapia

Miesalade met wasabidressing en tilapia

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Salades
Land van herkomst: Japan
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram eiermie
  • 2 komkommers
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 2 theelepels wasabipasta ((Japanse mierikswortelpasta, tube a 45 g))
  • 2 schaaltjes tilapiafilet ((a 220 gram))
  • 1 zak veldsla ((75 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. 
  • Komkommers wassen, in de lengte doorsnijden en zaadjes eruit lepelen. 
  • Komkommerhelften schuin in dunne plakjes snijden. 
  • Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. 
  • Dressing kloppen van limoensap, 3 eetlepels olie en wasabipasta. 
  • Tilapia met zout en peper bestrooien. 
  • In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en tilapia in 8 minuten bruin en gaar bakken. 
  • Mie, komkommer, paprika en dressing door elkaar scheppen. 
  • Veldsla over vier borden verdelen. 
  • Miesalade erop scheppen. 
  • Tilapia in stukjes snijden en op salade leggen.
  • Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés