Mihoen met zalm en shii-take

      Geen reacties op Mihoen met zalm en shii-take

 

Print

Mihoen met zalm en shii-take

Categorie Gerecht met vis, Pasta
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gram zalmfilet
  • 1 Chinese kool
  • Woksaus Knoflook Koriander
  • 300 gram Shiitake
  • Wok Olie
  • 1 pak Mihoen
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • Gebakken Uitjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken
  • Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de zalmfilet in blokjes van ca. 4 cm.
  • Snijd de kool in reepjes.
  • Maak de shii-take schoon en halveer ze.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de visblokjes in ca. 3 minuten voorzichtig gaar. 
  • Haal ze uit de wok en houd ze warm.
  • Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur. 
  • Laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes en de shii-take 5 minuten. 
  • Voeg de mihoen, de visblokjes, de ketjap en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten
  • Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat gebakken uitjes.
  • Serveertip: Zet Conimex Sambal, Ketjap of Sojasaus en Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
  • Variatietip: Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals bijv. roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of reepjes kipfilet. Vervang de shii-take door andere paddestoelen zoals bijv. champignons of kastanjechampignons.