Mihoen met zalm en shii-take

      Geen reacties op Mihoen met zalm en shii-take

 

Mihoen met zalm en shii-take


Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram zalmfilet
  • 1 Chinese kool
  • Woksaus Knoflook Koriander
  • 300 gram Shiitake
  • Wok Olie
  • 1 pak Mihoen
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • Gebakken Uitjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.

  2. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken

  3. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  4. Snijd de zalmfilet in blokjes van ca. 4 cm.

  5. Snijd de kool in reepjes.

  6. Maak de shii-take schoon en halveer ze.

  7. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  8. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de visblokjes in ca. 3 minuten voorzichtig gaar. 

  9. Haal ze uit de wok en houd ze warm.

  10. Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur. 

  11. Laat de wok goed heet worden. 

  12. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes en de shii-take 5 minuten. 

  13. Voeg de mihoen, de visblokjes, de ketjap en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten

  14. Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat gebakken uitjes.

  15. Serveertip: Zet Conimex Sambal, Ketjap of Sojasaus en Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

  16. Variatietip: Gebruik in plaats van zalmfilet een andere stevige vis zoals bijv. roodbaarsfilet, rauwe gepelde garnalen of reepjes kipfilet. Vervang de shii-take door andere paddestoelen zoals bijv. champignons of kastanjechampignons.