Minestra di pasta e fagioli

      Reacties uitgeschakeld voor Minestra di pasta e fagioli

Minestra di pasta e fagioli

Pastasoep met bruine bonen

Recept categorie Pasta, Soepen
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 150 gr pipe rigate
  • zout
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr Prosciutto Crudo in plakken van ± 3 mm dik
  • 1 blik artisjokharten netto 400 gr
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten netto 400 gr
  • 1 blik bruine bonen netto 840 gr
  • peper
  • 75 gr grof geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de pipe rigate in een pan met ruim water en zout in ± 13 minuten beetgaar.

  2. Pel en snipper de uien.
  3. Pel de teentjes knoflook en hak ze in stukjes.
  4. Snijd de ham in reepjes.
  5. Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren.
  6. Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook al omscheppend ± 3 minuten.
  7. Giet de tomaten af (vang het sap op) en snijd ze in stukken.
  8. Voeg de artisjokken en de stukken tomaat met sap toe en laat onafgedekt ± 5 minuten koken; roer af en toe.

  9. Giet de pasta af en doe die bij de groenten in de pan.
  10. Schep de bonen met het vocht en de reepjes ham door de groente en de pasta en verwarm alles ± 5 minuten zachtjes.

  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  13. Serveer er ciabatta bij.