Minestra di pasta e fagioli

      Reacties uitgeschakeld voor Minestra di pasta e fagioli
Print

Minestra di pasta e fagioli

Pastasoep met bruine bonen
Categorie Pasta, Soepen
Keuken Italiaanse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 150 gr pipe rigate
  • zout
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr Prosciutto Crudo in plakken van ± 3 mm dik
  • 1 blik artisjokharten netto 400 gr
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten netto 400 gr
  • 1 blik bruine bonen netto 840 gr
  • peper
  • 75 gr grof geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de pipe rigate in een pan met ruim water en zout in ± 13 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel de teentjes knoflook en hak ze in stukjes.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren.
  • Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook al omscheppend ± 3 minuten.
  • Giet de tomaten af (vang het sap op) en snijd ze in stukken.
  • Voeg de artisjokken en de stukken tomaat met sap toe en laat onafgedekt ± 5 minuten koken; roer af en toe.
  • Giet de pasta af en doe die bij de groenten in de pan.
  • Schep de bonen met het vocht en de reepjes ham door de groente en de pasta en verwarm alles ± 5 minuten zachtjes.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Serveer er ciabatta bij.