Mini kibe

      Reacties uitgeschakeld voor Mini kibe

 

Mini kibe

Deze rustieke kleine knoedels, afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Dompel ze in de mayo voor een frisse romige afronding – of in de ketchup voor een lichtzoete bite.

Recept categorie Snack, Warme hapjes
Keuken: Arabische keuken
Porties 50 stuks
Auteur hellmanns.nl

Wat gaat er in?

  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram tarwe noedels
  • 300 ml water
  • 150 gram gehakte kleine ui
  • 20 gram fijngehakte munt
  • 2 gekneusde teentjes knoflook
  • zout
  • zwarte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de tarwe in stromend water.
  2. Doe de tarwe dan in een bak en giet het mineraalwater erbij.
  3. Laat het rusten tot de tarwe al het water heeft geabsorbeerd.
  4. Meng alle ingrediënten in een kom.
  5. Kneed de mix goed met je handen.
  6. Vorm er Kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.

Tips / Opmerkingen

Serveer met Hellmann's Real mayonaise en Ketchup.