Mini kibe

      Reacties uitgeschakeld voor Mini kibe

 

Mini kibe

Mini kibe

Deze rustieke kleine knoedels, afkomstig uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Dompel ze in de mayo voor een frisse romige afronding – of in de ketchup voor een lichtzoete bite.
Print Pin
Categorie: Snack, Warme hapjes
Keuken: Arabische keuken
porties: 50 stuks
Auteur: hellmanns.nl

ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 300 gram tarwe noedels
  • 300 ml water
  • 150 gram gehakte kleine ui
  • 20 gram fijngehakte munt
  • 2 gekneusde teentjes knoflook
  • zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • Was de tarwe in stromend water.
  • Doe de tarwe dan in een bak en giet het mineraalwater erbij.
  • Laat het rusten tot de tarwe al het water heeft geabsorbeerd.
  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Kneed de mix goed met je handen.
  • Vorm er Kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.

Tips / Opmerkingen

Serveer met Hellmann's Real mayonaise en Ketchup.