Mini-oliebollentoren

      Reacties uitgeschakeld voor Mini-oliebollentoren

 

Mini-oliebollentoren

Print
Categorie: Gebak
Keuken: Nederlandse keuken
Keyword: Oud & Nieuw
porties: 8
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 pak oliebollenmix
  • 5 dl mineraalwater met koolzuur
  • frituurolie
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Roer van de oliebollenmix en het mineraalwater een glad beslag. Dek het af met een doek en laat het op een warme plek ± 30 minuten rijzen.
  • Verhit de frituurolie tot 190°C.
  • Laat met 2 theelepels kleine bolletjes van het beslag in de olie glijden, bak de oliebollen in ± 3 minuten goudbruin en laat het op keukenpapier uitlekken.
  • Stapel de mini-oliebollen tot een toren op en bestrooi ze royaal met poedersuiker.