Mini pizza met paprika en ei

      Geen reacties op Mini pizza met paprika en ei

 

Mini pizza met paprika en ei

Print
Categorie: Pizza
Keyword: Lactosevrij, Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400g met potje saus 200 g
  • 2 rode paprika’s in reepjes gesneden
  • 2 kleine rode uien in reepjes gesneden
  • 1 el tijm gehakt
  • 1 tl koriander gehakt of gemalen
  • 1 tl komeinzaad gehakt of gemalen
  • Verse peterselie grof gehakt
  • 1 ei geklutst
  • 50 g zure room
  • 6 eieren grote S
  • zout en peper gemalen
  • Een beetje Olijfolie om te bakken
  • Verse rucola voor decoratie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200° C hetelucht.
  • De ui en paprikareepjes met kümmel, koriander, tijm, zout en peper met een beetje olijfolie mengen en goed doorroeren.
  • De groenten ca. 10 minuten licht aanbraden.
  • Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en smeer tot aan de dunne rand een beetje zure room. Bestrijk de rand met geklopt ei.
  • Verdeel de groenten over de zure room en laat in het midden een holletje vrij voor het ei.
  • De pizza 10 minuten in de oven voorbakken. Haal ze daarna uit de oven en breek het ei voorzichtig in het holletje.
  • Bak de pizza’s daarna nog 10 minuten in de oven af.

Tips / Opmerkingen

deze pizza’s kun je ook met Tante Fanny vers bladerdeeg maken. In plaats van zure room kun je ook de tomatensaus uit het potje gebruiken.