Mini-taco bites met filodeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Mini-taco bites met filodeeg

Mini-taco bites met filodeeg

Recept categorie Gerecht met vlees, Taco's, Warme hapjes
Keuken: Mexicaanse keuken
Porties 8
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 pak filo deeg
  • 3 tl picadillo-kruiden of gerookte paprikapoeder
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 knoflookteen gehakt
  • 1 blikje zwarte bonen uitgelekt
  • ¼ chilipeper of wat druppels Tabasco
  • 1 avocado
  • 125 ml crème fraîche
  • 8 mini- roma tomaatjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.
  2. Smeer de vellen filo deeg half in met wat olie en vouw dubbel.
  3. Plaats deze in een ingevette muffinvorm en bak deze af tot ze droog zijn.
  4. Rul het gehakt en voeg de picadillo-kruiden toe.
  5. Voeg de ui en knoflook toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg de zwarte bonen en de tomaat toe. Verwarm goed door.
  8. Vul hier de filo bakjes mee en garneer met wat crème fraîche en avocado.
  9. Voeg als laatste nog wat koriander toe.

Tips / Opmerkingen

1. Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus. 2. Smeer de vellen filo deeg half in met wat olie en vouw dubbel. 3. Plaats deze in een ingevette muffinvorm en bak deze af tot ze droog zijn. 4. Rul het gehakt en voeg de picadillo-kruiden toe. 5. Voeg de ui en knoflook toe. 6. Breng op smaak met peper en zout. 7. Voeg de zwarte bonen en de tomaat toe. Verwarm goed door. 8. Vul hier de filo bakjes mee en garneer met wat crème fraîche en avocado. Voeg als laatste nog wat koriander toe.