Misosoep

      Geen reacties op Misosoep

 

Misosoep

Recept categorie Gerecht met ei, Soepen
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 2 eieren
  • 80 gram shiitake in kwarten
  • 100 gram boksoi los gehaald
  • 20 gram Wakame geweekt
  • 80 gram wortel in plakjes
  • 250 gram Sanuki Nama Udon Toko

Bouillon:

  • 80 ml Shirodashi Kombu
  • 1 liter water
  • 10 cm Hidaka Kombu
  • 20 gram bonito vlokken
  • 3 stuks Steranijs
  • 1/3 gedroogde chilipeper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de kombu samen met het water in een pan en laat een nacht weken.
  2. Breng het water zachtjes aan de kook met de Shirodashi bouillon, steranijs en de peper. Haal nu de kombu eruit.
  3. Voeg de bonito vlokken toe en breng tegen de kook, zet daarna gelijk het vuur uit.
  4. Laat afkoelen en roer niet.
  5. Doe de bouillon door een fijne zeef.
  6. De bouillon is nu klaar voor gebruik.
  7. Stoom de eieren in 7-8 minuten op 100 ºC. Spoel koud en pel deze. Je kunt ze ook koken.
  8. Stoom de shiitake 1 minuut op 100 ºC of verwarm in de bouillon.
  9. Verwarm de voorgegaarde noodles 4-5 minuten in de stoomoven op 95 ºC of verwarm in de bouillon.
  10. 10. Doe als laatst de wortel en de boksoi in de bouillon.
  11. 11. Doe al het garnituur in een voorverwarmde kom en schenk hier de bouillon over.