Mixed grill III

      Reacties uitgeschakeld voor Mixed grill III

Mixed grill III

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met vlees
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Neem lange ijzeren pennen en rijg hieraan afwisselend 400 gr in blokken gesneden
  • barbecuevlees, bijvoorbeeld fricandeau, kipfilets, saucijsjes, varkens- of runderhaas, met 2 paprika's, 2 stevige tomaten en 1 grote ui, in grove stukken gesneden.
  • Snijd van 50 gr spek kleine plakjes en steek die naast mager vlees, om dit mals te houden.
  • Besmeer de spiesen met gesmolten boter en grilleer ze aan alle kanten bruin.
  • Herhaal het invetten tijdens het grilleren enkele malen.
  • Serveer het vlees met stokbrood en met groene of remouladesaus of uiensaus.
  • Denk eraan dat verschillende vleessoorten ook verschillende grilltijden nodig hebben.
  • Hak voor remouladesaus 1 eetlepel zure augurken, 1 eetlepel zilveruitjes en 1 eetlepel kappertjes zeer fijn.
  • Voeg dit bij 2 eetlepels gehakte verse kruiden, zoals peterselie, dragon, kervel en bieslook.
  • Dep dit droog en vermeng het met 2 1/2 dl mayonaise.