Mixed grill III

      Reacties uitgeschakeld voor Mixed grill III

Mixed grill III

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Neem lange ijzeren pennen en rijg hieraan afwisselend 400 gr in blokken gesneden
  2. barbecuevlees, bijvoorbeeld fricandeau, kipfilets, saucijsjes, varkens- of runderhaas, met 2 paprika's, 2 stevige tomaten en 1 grote ui, in grove stukken gesneden.
  3. Snijd van 50 gr spek kleine plakjes en steek die naast mager vlees, om dit mals te houden.
  4. Besmeer de spiesen met gesmolten boter en grilleer ze aan alle kanten bruin.
  5. Herhaal het invetten tijdens het grilleren enkele malen.
  6. Serveer het vlees met stokbrood en met groene of remouladesaus of uiensaus.
  7. Denk eraan dat verschillende vleessoorten ook verschillende grilltijden nodig hebben.
  8. Hak voor remouladesaus 1 eetlepel zure augurken, 1 eetlepel zilveruitjes en 1 eetlepel kappertjes zeer fijn.
  9. Voeg dit bij 2 eetlepels gehakte verse kruiden, zoals peterselie, dragon, kervel en bieslook.
  10. Dep dit droog en vermeng het met 2 1/2 dl mayonaise.