Mixed grill IV

      Reacties uitgeschakeld voor Mixed grill IV

Mixed grill IV

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met vlees/ Rundvlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels curryketchup
  • 200 gr gehakt
  • zout (peper)
  • 250 gr hamlappen
  • 250 gr biefstuk
  • 8 kleine sjalotjes
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 8 kleine tomaat
  • 4 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe het paprikapoeder in een kom, pers er het teentje knoflook boven uit en roer de curryketchup erdoor.
  • Doe het gehakt in een andere kom en voeg 1 eetlepel van het kruidenmengsel toe.
  • Voeg zout en peper toe, kneed het gehakt goed door en draai er 8 balletjes van.
  • Snijd de hamlappen en de biefstuk in niet te kleine blokken.
  • Doe de helft van het kruidenmengsel over in een andere kom en schep in de ene kom de hamlappen en in de andere kom de biefstuk door het kruidenmengsel.
  • Laat beide vleessoorten ± 2 uur marineren.
  • Pel intussen de sjalotjes.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze elk in 16 stukken.
  • Rijg de vleessoorten en de groenten om en om aan 8 houten of metalen spiesen en leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Bestrijk de spiesen en het barbecue- of grillrooster met olie.
  • Leg de spiezen erop en rooster ze in ± 15 minuten rondom bruin.
  • Keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met olie.

Tips / Opmerking

Lekker met kant- en-klare barbecuesaus, stokbrood en een gemengde salade.