Mossel champignonragout met rijstrand

      Geen reacties op Mossel champignonragout met rijstrand

 

Mossel champignonragout met rijstrand

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 250 gr champignons
  • 10 gr roomboter
  • 250 gr gemengde paddestoelen
  • 1 ui
  • 10 gr boter
  • 1 el bloem
  • 1/8 liter vleesbouillon tablet
  • zout
  • 1/2 kopje droge witte wijn
  • peper
  • 3 el room
  • rijst
  • 1 bosje peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  2. Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
  3. Was de champignons, maak ze schoon, snijd ze in plakjes en fruit ze.
  4. Was de gemengde paddestoelen, maak ze schoon, snijd ze in kleine stukjes
  5. en doe ze bij de champignons.
  6. Snipper de uien fijn, fruit ze in de boter, bestuif ze met bloem en blus
  7. het papje met de bouillon en de wijn. Blijf roeren tot de saus smeuig
  8. is.
  9. Voeg de mosselen en de paddestoelen toe en breng het geheel met peper en
  10. zout op smaak. Rond de saus af met room en indien gewenst met een
  11. scheutje citroensap.
  12. Kook de rijst en vul de ringvorm met de rijstmassa.
  13. Stort de rijst en vul de opening met rago–t. Bestrooi het met
  14. fijngehakte peterselie.