Mossel champignonragout met rijstrand

      Geen reacties op Mossel champignonragout met rijstrand

 

Mossel champignonragout met rijstrand

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1.5 kg mosselen
  • 250 gr champignons
  • 10 gr roomboter
  • 250 gr gemengde paddestoelen
  • 1 ui
  • 10 gr boter
  • 1 el bloem
  • 1/8 liter vleesbouillon (tablet)
  • zout
  • 1/2 kopje droge witte wijn
  • peper
  • 3 el room
  • rijst
  • 1 bosje peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  • Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
  • Was de champignons, maak ze schoon, snijd ze in plakjes en fruit ze.
  • Was de gemengde paddestoelen, maak ze schoon, snijd ze in kleine stukjes
  • en doe ze bij de champignons.
  • Snipper de uien fijn, fruit ze in de boter, bestuif ze met bloem en blus
  • het papje met de bouillon en de wijn. Blijf roeren tot de saus smeuig
  • is.
  • Voeg de mosselen en de paddestoelen toe en breng het geheel met peper en
  • zout op smaak. Rond de saus af met room en indien gewenst met een
  • scheutje citroensap.
  • Kook de rijst en vul de ringvorm met de rijstmassa.
  • Stort de rijst en vul de opening met rago–t. Bestrooi het met
  • fijngehakte peterselie.