Mossel groenteragout in pureerand

      Geen reacties op Mossel groenteragout in pureerand

 

Mossel groenteragout in pureerand

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gr gekookte mosselen
  • 8 aardappelen
  • 2 el roomboter
  • 200 gr champignons
  • 125 gr erwten uit de diepvries
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • verse dille

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze.
  2. Roer de helft van de melk onder en breng de puree met zout, peper en
  3. nootmuskaat op smaak.
  4. Stoof de mosselen, de fijngesneden champignons en de erwten zacht in de
  5. roomboter.
  6. Voeg de resterende melk toe en breng het met zout, peper en fijngehakte
  7. dille op smaak.
  8. Spuit de puree liefst met een slagroomspuit in 4 vuurvaste schalen.
  9. Schep het mossel-groentemengsel en het kooknat op de puree.
  10. Zet de schalen in de op 225ø voorverwarmde oven en bak het gerecht tot
  11. de puree mooi bruin is.
  12. Garneer het gerecht met enkele takjes verse dille.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.