Mossel pizza

      Geen reacties op Mossel pizza

 

Mossel pizza

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Pizza
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1/2 kg mosselen

Voor het deeg:

  • 250 gr bloem
  • 20 gr gist
  • 1/2 kopje melk (lauwwarm)
  • zout
  • 5 el olie

Voor het beleg:

  • de mosselen
  • 3 el olie
  • 200 gr ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • tijm
  • basilicum
  • 200 gr Emmental
  • 50 gr Parmezaan
  • 250 gr tomaten
  • 1 potje olijven (uitlekgewicht circa 85 gr)

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de mosselen, maak ze goed schoon en kook ze in licht gezouten water
  • tot de schelpen open staan.
  • Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed de massa (met de
  • mixer) tot een smeuig deeg.
  • Leg het deeg op de bodem van een ingevette springvorm en laat het bij
  • 50ø ongeveer 5 … 10 minuten in de bakoven rijzen.
  • Fruit voor het beleg de in ringen gesneden uien en de fijngehakte
  • knoflook in 1 eetlepel olie.
  • Verdeel de afgekoelde uien over het deeg en kruid met peper, tijm en
  • basilicum.
  • Maak de kaas in de mixer fijn en strooi de helft over de uien.
  • Neem de afgekoelde mosselen uit de schelpen en verdeel ze met de in
  • plakjes gesneden tomaten en olijven over de pizza. Bestrooi met de
  • resterende kaas.
  • Bak de pizza bij circa 200ø in 20 … 30 minuten in het midden van de
  • voorverwarmde oven.