Mossel pizza

      Geen reacties op Mossel pizza

 

Mossel pizza

Recept categorie Gerecht met vis, Pizza
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1/2 kg mosselen

Voor het deeg:

  • 250 gr bloem
  • 20 gr gist
  • 1/2 kopje melk lauwwarm
  • zout
  • 5 el olie

Voor het beleg:

  • de mosselen
  • 3 el olie
  • 200 gr uien
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • tijm
  • basilicum
  • 200 gr Emmenthaler kaas
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 250 gr tomaten
  • 1 potje olijven uitlekgewicht circa 85 gr

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de mosselen, maak ze goed schoon en kook ze in licht gezouten water
  2. tot de schelpen open staan.
  3. Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed de massa (met de
  4. mixer) tot een smeuig deeg.
  5. Leg het deeg op de bodem van een ingevette springvorm en laat het bij
  6. 50ø ongeveer 5 … 10 minuten in de bakoven rijzen.
  7. Fruit voor het beleg de in ringen gesneden uien en de fijngehakte
  8. knoflook in 1 eetlepel olie.
  9. Verdeel de afgekoelde uien over het deeg en kruid met peper, tijm en
  10. basilicum.
  11. Maak de kaas in de mixer fijn en strooi de helft over de uien.
  12. Neem de afgekoelde mosselen uit de schelpen en verdeel ze met de in
  13. plakjes gesneden tomaten en olijven over de pizza. Bestrooi met de
  14. resterende kaas.
  15. Bak de pizza bij circa 200ø in 20 … 30 minuten in het midden van de
  16. voorverwarmde oven.