Mossel scampi roomsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Mossel scampi roomsoep

 

Mossel scampi roomsoep

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 liter visbouillon van tablet
  • 1/2 kg mosselen
  • 2 1/2 dl kookvocht van de mosselen
  • 200 gr scampi
  • 1 dl witte wijn
  • 2 takjes selderij
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 4 eierdooiers
  • 2 dl room
  • 4 dikke sneden stokbrood
  • 4 plakjes Loo Belgische kaas
  • enkele plukjes kervel

Bereidingswijze

  • Was de mosselen grondig en kook ze in een weinig water gaar.
  • Haal ze uit de schelpen en houd ze apart.
  • Zet 2 1/2 dl kookvocht apart.
  • Was de selderij en snijd ze in dunne reepjes.
  • Verwarm de visbouillon met het mosselkookvocht, doe er de witte wijn en de selderij bij en laat even doorkoken.
  • Week de saffraandraadjes in water en voeg ze bij de bouillon.
  • Doe er de mosselen en de scampi bij en warm even door.
  • Klop de eierdooiers met de room los, haal de bouillon van het vuur en roer er de liaison door.
  • Garneer de soep met plukjes kervel.
  • Beleg het stokbrood met plakjes kaas en zet ze even onder de hete grill tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer het brood bij de soep.