Mosselcurry met bleekselderie
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 3 kg verse mosselen
- 3 el olie plantaardige
- 2 middelgrote uien
- 1 wortel
- 1 theelepel versgemalen gember
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen geelwortel
- 1 mespunt cayennepeper
- 2 stengels bleekselderie
- 0.5 citroen daar het sap van
- 2 el fijngesneden gladde peterselie
Hoe maak ik het klaar?
-
Verwarm de olie in een grote pan en fruit de fijngensipperde uien en de
-
in smalle reepjes gesneden wortel 5 minuten al roerende tot ze glazig
-
zijn.
-
Voeg de gembern, koriander, geelwortel, cayennepeper, suiker en wat zout
-
toe en kook alles al roerende 5 minuten op zacht vuur.
-
Doe de gewassen mosselen in de pan. Leg het deksel op de pan en kook
-
alles in 10 tot 15 minuten gaar tot de schelpen open staan. Voeg 5
-
minuten voor het einde van de kooktijd de in fijne schijfjes gesneden
-
bleekselderie toe.
-
Kruid het gerecht met citroensap en bestrooi het met peterselie.
Tips / Opmerkingen
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.