Mosselcurry met bleekselderie

      Geen reacties op Mosselcurry met bleekselderie

 

Mosselcurry met bleekselderie

Recept categorie Curry's, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 3 el olie plantaardige
  • 2 middelgrote uien
  • 1 wortel
  • 1 theelepel versgemalen gember
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen geelwortel
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 stengels bleekselderie
  • 0.5 citroen daar het sap van
  • 2 el fijngesneden gladde peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de olie in een grote pan en fruit de fijngensipperde uien en de
  2. in smalle reepjes gesneden wortel 5 minuten al roerende tot ze glazig
  3. zijn.
  4. Voeg de gembern, koriander, geelwortel, cayennepeper, suiker en wat zout
  5. toe en kook alles al roerende 5 minuten op zacht vuur.
  6. Doe de gewassen mosselen in de pan. Leg het deksel op de pan en kook
  7. alles in 10 tot 15 minuten gaar tot de schelpen open staan. Voeg 5
  8. minuten voor het einde van de kooktijd de in fijne schijfjes gesneden
  9. bleekselderie toe.
  10. Kruid het gerecht met citroensap en bestrooi het met peterselie.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.