Mosselcurry met bleekselderie

      Geen reacties op Mosselcurry met bleekselderie

 

Mosselcurry met bleekselderie

Recept printen
Recept categorie: Curry's/ met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg mosselen
  • 3 el olie (plantaardige )
  • 2 middelgrote ui
  • 1 wortel
  • 1 theelepel versgemalen gember
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen geelwortel
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 stengels bleekselderie
  • 0.5 citroen (daar het sap van)
  • 2 el fijngesneden gladde peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de olie in een grote pan en fruit de fijngensipperde uien en de
  • in smalle reepjes gesneden wortel 5 minuten al roerende tot ze glazig
  • zijn.
  • Voeg de gembern, koriander, geelwortel, cayennepeper, suiker en wat zout
  • toe en kook alles al roerende 5 minuten op zacht vuur.
  • Doe de gewassen mosselen in de pan. Leg het deksel op de pan en kook
  • alles in 10 tot 15 minuten gaar tot de schelpen open staan. Voeg 5
  • minuten voor het einde van de kooktijd de in fijne schijfjes gesneden
  • bleekselderie toe.
  • Kruid het gerecht met citroensap en bestrooi het met peterselie.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.