Mosselen ‘Bonne Femme’

      Geen reacties op Mosselen ‘Bonne Femme’

 

Mosselen 'Bonne Femme'

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 1/2 liter witte wijn
  • 1/2 liter water
  • 3 uien
  • 1 portie soepgroente
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • 1 citroen het sap er van
  • zout
  • peper
  • 40 gr roomboter
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de witte wijn en het water in een grote pan aan de kook.
  2. Schil ondertussen de uien en snijd ze in ringen. Maak de soepgroente
  3. schoon, was ze en snijd ze in stukjes.
  4. Doe de uien, de soepgroente, het laurierblad, de tijm en de peper in de
  5. pan en laat alles 10 minuten koken.
  6. Voeg de zorgvuldig gewassen en gesorteerde mosselen toe en laat ze circa
  7. 15 minuten in de gesloten pan trekken tot de schelpen open staan. Roer
  8. ze tijdens het koken enkele malen voorzichtig met de schuimspaan om.
  9. Schep de mosselen uit de pan.
  10. Breng het kooknat met peper, zout, citroensap en roomboter op smaak.
  11. Bestrooi dit met de gehakte peterselie.
  12. Doe de mosselen weer in de pan en laat er even de kook over komen. Dien
  13. het gerecht op.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.