Mosselen ‘Bonne Femme’

      Geen reacties op Mosselen ‘Bonne Femme’

 

Mosselen 'Bonne Femme'

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg mosselen
  • 1/2 liter witte wijn
  • 1/2 liter water
  • 3 ui
  • 1 portie soepgroente
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • 1 citroen (het sap er van)
  • zout
  • peper
  • 40 gr roomboter
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de witte wijn en het water in een grote pan aan de kook.
  • Schil ondertussen de uien en snijd ze in ringen. Maak de soepgroente
  • schoon, was ze en snijd ze in stukjes.
  • Doe de uien, de soepgroente, het laurierblad, de tijm en de peper in de
  • pan en laat alles 10 minuten koken.
  • Voeg de zorgvuldig gewassen en gesorteerde mosselen toe en laat ze circa
  • 15 minuten in de gesloten pan trekken tot de schelpen open staan. Roer
  • ze tijdens het koken enkele malen voorzichtig met de schuimspaan om.
  • Schep de mosselen uit de pan.
  • Breng het kooknat met peper, zout, citroensap en roomboter op smaak.
  • Bestrooi dit met de gehakte peterselie.
  • Doe de mosselen weer in de pan en laat er even de kook over komen. Dien
  • het gerecht op.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.