Mosselen Brabant

      Geen reacties op Mosselen Brabant

 

Mosselen Brabant

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Recepten uit Brabant
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 1 bosje selderie
  • 2 uien
  • 3 el olie
  • 1/2 l melk
  • 125 gr gerookt spek
  • 4 el zure room
  • 1 bosje peterselie
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de selderie en hak ze fijn. Snipper de uien.
  2. Breng de helft van de selderie en de helft van de uien met 2 el olie,
  3. zout, peper en de melk aan de kook.
  4. Voeg de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en kook de mosselen tot
  5. de schelpen open staan.
  6. Fruit ondertussen het in bobbelsteentjes gesneden spek, de rest van de
  7. ui en van de selderie in 1 eetlepel olie tot de groenten glazig zijn.
  8. Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  9. Giet het gezeefde kooknat over het ui-spekmengsel en laat het geheel 2
  10. tot 3 minuten koken. Breng dit met paprika, zout en peper op smaak. Roer
  11. de zure room en de gehakte peterselie door en giet alles over de
  12. mosselen.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.