Mosselen Brabant

      Geen reacties op Mosselen Brabant

 

Mosselen Brabant

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Brabant
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg mosselen
  • 1 bosje selderie
  • 2 ui
  • 3 el olie
  • 1/2 l melk
  • 125 gr gerookt spek
  • 4 el zure room
  • 1 bosje peterselie
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de selderie en hak ze fijn. Snipper de uien.
  • Breng de helft van de selderie en de helft van de uien met 2 el olie,
  • zout, peper en de melk aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en kook de mosselen tot
  • de schelpen open staan.
  • Fruit ondertussen het in bobbelsteentjes gesneden spek, de rest van de
  • ui en van de selderie in 1 eetlepel olie tot de groenten glazig zijn.
  • Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Giet het gezeefde kooknat over het ui-spekmengsel en laat het geheel 2
  • tot 3 minuten koken. Breng dit met paprika, zout en peper op smaak. Roer
  • de zure room en de gehakte peterselie door en giet alles over de
  • mosselen.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.