Mosselen ‘Budva’

      Geen reacties op Mosselen ‘Budva’

 

Mosselen 'Budva'

Recept printen
Recept categorie: met vis
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2.5 kg mosselen
  • 2 ui
  • 1 stukje selderie
  • 1 bosje peterselie
  • tijm
  • 3 el olie
  • 1 laurierblad
  • peper
  • 1/3 liter witte wijn
  • 1 el wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kappertjes
  • mosterd
  • 2 ei
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje dille

Hoe maak ik het klaar:

  • Hak de uien, de selderie en de peterselie.
  • Breng ‚‚n van de gehakte uien, de selderie, de peterselie, het
  • laurierblad, zout, peper, 1 eetlepel olie, enkele eetlepels water en de
  • azijn aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en laat ze 10 … 15 minuten in een gesloten pan
  • koken tot de schelpen open staan. Doe de mosselen in een voorverwarmde
  • schaal.
  • Zeef het kooknat.
  • Fruit de andere gehakte ui en het fijngehakte teentje knoflook in de
  • resterende olie.
  • Voeg het kooknat, de kappertjes en de mosterd toe en laat het geheel
  • opkoken. Kluts de eierdooiers, voeg de gehakte kruiden toe, breng het
  • geheel op smaak en verdeel het over de mosselen.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.