Mosselen ‘Budva’

      Geen reacties op Mosselen ‘Budva’

 

Mosselen 'Budva'

Recept categorie Gerecht met vis
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2.5 kg verse mosselen
  • 2 uien
  • 1 stukje selderie
  • 1 bosje peterselie
  • tijm
  • 3 el olie
  • 1 laurierblad
  • peper
  • 1/3 liter witte wijn
  • 1 el wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kappertjes
  • mosterd
  • 2 eierdooiers
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje dille

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak de uien, de selderie en de peterselie.
  2. Breng ‚‚n van de gehakte uien, de selderie, de peterselie, het
  3. laurierblad, zout, peper, 1 eetlepel olie, enkele eetlepels water en de
  4. azijn aan de kook.
  5. Voeg de mosselen toe en laat ze 10 … 15 minuten in een gesloten pan
  6. koken tot de schelpen open staan. Doe de mosselen in een voorverwarmde
  7. schaal.
  8. Zeef het kooknat.
  9. Fruit de andere gehakte ui en het fijngehakte teentje knoflook in de
  10. resterende olie.
  11. Voeg het kooknat, de kappertjes en de mosterd toe en laat het geheel
  12. opkoken. Kluts de eierdooiers, voeg de gehakte kruiden toe, breng het
  13. geheel op smaak en verdeel het over de mosselen.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.