Mosselen ‘Calabrie’

      Geen reacties op Mosselen ‘Calabrie’

 

Mosselen 'Calabrie'

Recept printen
Recept categorie: met vis
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 125 gr doorregen spek
  • 2 ui
  • 2 zucchini's
  • 1/2 liter Italiaanse rode wijn
  • 1 blik tomaat (circa 800 gram)
  • verse tijm
  • verse basislicum
  • 1 potje olijven
  • 1 blik maïs
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit in een grote pan met olie het in dobbelsteentjes gesneden spek, de
  • in ringen gesneden uien en de in schijven gesneden zucchini's.
  • Blus met de wijn.
  • Snijd de tomaten in grote stukken en doe ze met elk 1 theelepel tijm,
  • basilicum en gehakte peterselie in de pan. Laat het geheel even opkoken.
  • Voeg de gehalveerde olijven en de ma‹s toe en laat alles 5 minuten op
  • een laag vuurtje koken.
  • Breng het met zout en peper op smaak en kruid, indien gewenst, met wat
  • tijm en basilicum.
  • Doe de mosselen in de pan en laat ze circa 15 minuten koken tot de
  • schelpen open staan.
  • Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en garneer met de tijm en
  • de peterselietakjes.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.