Mosselen met crème fraîche saus

      Geen reacties op Mosselen met crème fraîche saus

 

Mosselen met crème fraîche saus

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 citroen hier de schil van
  • 1 liter droge witte wijn
  • 150 gr crème fraîche
  • 2 eierdooiers
  • 1 bosje dille
  • peper uit de molen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de uien en steek de kruidnagels erin.
  2. Breng de uien met de laurierbladeren, het citroensap en de wijn aan de
  3. kook.
  4. Voeg de mosselen toe en laat het geheel circa 15 tot 20 minuten koken
  5. tot de schelpen open staan. Leg de mosselen in een voorverwarmde schaal.
  6. Roer de crème fraîche in het mosselnat en laat de saus op laag vuur
  7. inkoken.
  8. Neem de pan van het vuur en roer de eierdooiers en de gehakte dille door
  9. de saus. Breng alles met rijkelijk peper op smaak. Giet de saus over de
  10. mosselen en garneer met 2 tot 3 takjes dille.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.