Mosselen in curry-room

      Geen reacties op Mosselen in curry-room

 

Mosselen in curry-room

Print
Categorie: Gerecht met vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 3 kg verse mosselen
  • 400 gr room
  • 1 el grofgehakte verse of ingelegde groene peperkorrels
  • 1 el Kerry Madras
  • 125 gr uien
  • 40 gr roomboter
  • 1/4 liter droge witte wijn

Bereidingswijze

  • Doe de room en de peperkorrels in een steelpannetje en laat het geheel
  • wat inkoken.
  • Schil de uien en snipper ze. Fruit ze in de hete roomboter.
  • Blus met de wijn.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze in de gesloten pan tot de schelpen open
  • staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en leg ze in een
  • grote voorverwarmde schaal.
  • Roer de curry-room door het mosselnat, verwarm het nog even en giet het
  • over de mosselen.