Mosselen Frère Jacques

      Geen reacties op Mosselen Frère Jacques

 

Mosselen Frère Jacques

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg mosselen
  • 250 gr wortelen
  • 250 gr uien
  • 2 bosjes peterselie
  • 2 bosjes bieslook
  • 2 takjes tijm
  • 4 laurierbladeren
  • 100 gr roomboter
  • 3 el bloem
  • 1 liter droge witte wijn
  • 3 cl anijsaperitif bijvoorbeeld Pastis
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eierdooiers
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak de uien en de peterselie grof.
  2. Snijd de wortelen in dunne schijfjes en de bieslook in rolletjes.
  3. Fruit de wortelen, de uien en de helft van de peterselie en van de
  4. bieslook, de tijm en de laurierbladeren in roomboter. Voeg de wijn al
  5. roerende toe.
  6. Doe de mosselen in de pan en laat ze circa 18 … 20 minuten op een laag
  7. vuurtje koken tot ze open staan.
  8. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een
  9. voorverwarmde schaal.
  10. Pers de knoflook uit, roer hem in de saus en laat het geheel nog eens
  11. opkoken.
  12. Roer de eierdooiers en de resterende kruiden door de saus. Breng dit
  13. alles met zout, peper en de anijsaperitif op smaak.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.