Mosselen Frère Jacques
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 3 kg mosselen
- 250 gr wortelen
- 250 gr uien
- 2 bosjes peterselie
- 2 bosjes bieslook
- 2 takjes tijm
- 4 laurierbladeren
- 100 gr roomboter
- 3 el bloem
- 1 liter droge witte wijn
- 3 cl anijsaperitif bijvoorbeeld Pastis
- 3 teentjes knoflook
- 2 eierdooiers
- zout
- peper
Hoe maak ik het klaar?
-
Hak de uien en de peterselie grof.
-
Snijd de wortelen in dunne schijfjes en de bieslook in rolletjes.
-
Fruit de wortelen, de uien en de helft van de peterselie en van de
-
bieslook, de tijm en de laurierbladeren in roomboter. Voeg de wijn al
-
roerende toe.
-
Doe de mosselen in de pan en laat ze circa 18 … 20 minuten op een laag
-
vuurtje koken tot ze open staan.
-
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een
-
voorverwarmde schaal.
-
Pers de knoflook uit, roer hem in de saus en laat het geheel nog eens
-
opkoken.
-
Roer de eierdooiers en de resterende kruiden door de saus. Breng dit
-
alles met zout, peper en de anijsaperitif op smaak.
Tips / Opmerkingen
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.