Mosselen in basilicum

      Geen reacties op Mosselen in basilicum

 

Mosselen in basilicum

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze in kokend water, schrik ze
  2. af, ontvel ze en ontpit ze. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Fruit de tomatenblokjes in de verhitte olie en breng ze met zout en
  4. versgemalen peper op smaak.
  5. Voeg de basilicum, de wijn en de mosselen toe en laat het geheel koken
  6. tot de schelpen open staan. Schud daarbij goed om zodat de mosselen
  7. gelijkmatig gaar worden.
  8. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en neem ze uit de
  9. schelpen.
  10. Roer de room in het mosselvocht en laat het geheel nog 1 tot 2 minuten
  11. koken.
  12. Snijd de basilicumbladeren met de keukenschaar in smalle repen.
  13. Breng alles op smaak en voeg de mosselen weer toe. Strooi de basilicum
  14. over de saus en laat er even de kook over komen.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.