Mosselen in basilicum

      Geen reacties op Mosselen in basilicum

 

Mosselen in basilicum

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze in kokend water, schrik ze
  • af, ontvel ze en ontpit ze. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Fruit de tomatenblokjes in de verhitte olie en breng ze met zout en
  • versgemalen peper op smaak.
  • Voeg de basilicum, de wijn en de mosselen toe en laat het geheel koken
  • tot de schelpen open staan. Schud daarbij goed om zodat de mosselen
  • gelijkmatig gaar worden.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en neem ze uit de
  • schelpen.
  • Roer de room in het mosselvocht en laat het geheel nog 1 tot 2 minuten
  • koken.
  • Snijd de basilicumbladeren met de keukenschaar in smalle repen.
  • Breng alles op smaak en voeg de mosselen weer toe. Strooi de basilicum
  • over de saus en laat er even de kook over komen.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.