Mosselen in curry-room

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen in curry-room

 

Mosselen in curry-room

Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg verse mosselen
  • 400 gr room
  • 1 el grofgehakte verse of ingelegde peper
  • 1 el Madras ( currypoeder)
  • 125 gr ui
  • 40 gr roomboter
  • 1/4 liter droge witte wijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de room en de peperkorrels in een steelpannetje en laat het geheel wat inkoken.
  • Schil de uien en snipper ze. Fruit ze in de hete roomboter.
  • Blus met de wijn.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze in de gesloten pan tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en leg ze in een grote voorverwarmde schaal.
  • Roer de curry-room door het mosselnat, verwarm het nog even en giet het over de mosselen.