Mosselen in hete saus

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen in hete saus

 

Mosselen in hete saus

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kg mosselen
  • 300 gr soepgroente
  • 1 ui
  • 20 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr tomaten
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 1 kopje gekruid tomatensap
  • peper uit de molen
  • suiker
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  2. Schrik ze kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
  3. Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze fijn. Hak de ui fijn.
  4. Fruit de groente met de ui in de hete roomboter.
  5. Voeg de fijngehakte knoflook toe.
  6. Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze en verwijder de pitjes.

  7. Voeg ze bij de andere groenten en laat het geheel goed koken.

  8. Blus met de wijn en voeg het tomatensap bij.
  9. Breng het gerecht met peper, suiker en zout pittig op smaak.