Mosselen in hete saus

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen in hete saus

 

Mosselen in hete saus

Print
Categorie: Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  • Schrik ze kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
  • Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze fijn. Hak de ui fijn.
  • Fruit de groente met de ui in de hete roomboter.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe.
  • Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze en verwijder de pitjes.
  • Voeg ze bij de andere groenten en laat het geheel goed koken.
  • Blus met de wijn en voeg het tomatensap bij.
  • Breng het gerecht met peper, suiker en zout pittig op smaak.