Mosselen in ‘t rood

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen in ‘t rood

Mosselen in 't rood

Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kgverse mosselen
  • 1 grote portie soepgroente
  • 2 ui
  • 20 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 340 gr tomatenketchup
  • 1 liter witte wijn
  • zout
  • 1 snufje suiker
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de soepgroente en de uien fijn en fruit ze in de boter in een grote pan.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe.
  • Blus met de ketchup en de wijn.
  • Breng dit alles met de kruiden pikant op smaak.
  • Laat alles op laag vuur circa 10 minuten koken.
  • Voeg de mosselen toe en laat ze circa 15 minuten garen. 
  • Dien de mosselen in het hete nat op.