Mosselen in ‘t rood

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen in ‘t rood

Mosselen in 't rood

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kgverse mosselen
  • 1 grote portie soepgroente
  • 2 uien
  • 20 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 340 gr tomatenketchup
  • 1 liter witte wijn
  • zout
  • 1 snufje suiker
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de soepgroente en de uien fijn en fruit ze in de boter in een grote pan.

  2. Voeg de uitgeperste knoflook toe.
  3. Blus met de ketchup en de wijn.
  4. Breng dit alles met de kruiden pikant op smaak.
  5. Laat alles op laag vuur circa 10 minuten koken.
  6. Voeg de mosselen toe en laat ze circa 15 minuten garen. 

  7. Dien de mosselen in het hete nat op.