Mosselen … la Bocuse

      Geen reacties op Mosselen … la Bocuse

 

Mosselen … la Bocuse

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg mosselen
  • 10 gr boter
  • 200 gr doorregen spek
  • 300 gr verse champignons
  • 1 fles rode landwijn
  • 3 bosjes sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 wortelen
  • 1 stengel bleekselderie
  • 1 takje tijm
  • maizena
  • crême fraiche
  • 1 glas cognac
  • zout
  • peper
  • 3 el gehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak het in de boter.
  • Blus met circa 1/3 liter wijn.
  • Snijd de knoflook in dunne schijfjes en de wortelen en de sjalotten in
  • reepjes. Doe alles in de pan en laat het koken tot de wortelen gaar zijn
  • (eventueel 2 … 3 minuten voorgaren in de magnetron).
  • Voeg weer 1/3 liter rode wijn, de schoongemaakte en gehalveerde
  • champignons, de selderie en de tijm toe en laat het geheel kort opkoken.
  • Schep de gegaarde selderiestengel uit de pan en leg hem apart.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen toe en laat alles circa 15 minuten zacht
  • koken tot de mosselen open staan. Verwarm ondertussen een grote schaal
  • in de oven.
  • Vul de mosselen en de groente in de warme schaal en houd ze verder warm.
  • Giet de laatste 1/3 liter rode wijn bij het kooknat, bind het met
  • ma‹zena en roer de crŠme fraŒche door.
  • Breng de saus met zout, versgemalen peper en cognac op smaak en giet ze
  • over de mosselen. Gebruik de selderiestengel en de gehakte peterselie om
  • te garneren.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.