Mosselen … la Bocuse

      Geen reacties op Mosselen … la Bocuse

 

Mosselen … la Bocuse

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 10 gr boter
  • 200 gr doorregen spek
  • 300 gr verse champignons
  • 1 fles rode landwijn
  • 3 bosjes sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 wortelen
  • 1 stengel bleekselderie
  • 1 takje tijm
  • maizena
  • Crème fraîche
  • 1 glas cognac
  • zout
  • peper
  • 3 el gehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak het in de boter.
  2. Blus met circa 1/3 liter wijn.
  3. Snijd de knoflook in dunne schijfjes en de wortelen en de sjalotten in
  4. reepjes. Doe alles in de pan en laat het koken tot de wortelen gaar zijn
  5. (eventueel 2 … 3 minuten voorgaren in de magnetron).
  6. Voeg weer 1/3 liter rode wijn, de schoongemaakte en gehalveerde
  7. champignons, de selderie en de tijm toe en laat het geheel kort opkoken.
  8. Schep de gegaarde selderiestengel uit de pan en leg hem apart.
  9. Voeg de schoongemaakte mosselen toe en laat alles circa 15 minuten zacht
  10. koken tot de mosselen open staan. Verwarm ondertussen een grote schaal
  11. in de oven.
  12. Vul de mosselen en de groente in de warme schaal en houd ze verder warm.
  13. Giet de laatste 1/3 liter rode wijn bij het kooknat, bind het met
  14. ma‹zena en roer de crŠme fraŒche door.
  15. Breng de saus met zout, versgemalen peper en cognac op smaak en giet ze
  16. over de mosselen. Gebruik de selderiestengel en de gehakte peterselie om
  17. te garneren.

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.