Mosselen met crème fraîche saus

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen met crème fraîche saus

Mosselen met crème fraîche saus

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 citroen de schil er van
  • 1 liter droge witte wijn
  • 150 gr crème fraîche
  • 2 eierdooiers
  • 1 bosje dille
  • peper uit de molen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de uien en steek de kruidnagels erin.
  2. Breng de uien met de laurierbladeren, het citroensap en de wijn aan de kook.

  3. Voeg de mosselen toe en laat het geheel circa 15 tot 20 minuten koken tot de schelpen open staan.

  4. Leg de mosselen in een voorverwarmde schaal.

  5. Roer de crème fraîche in het mosselnat en laat de saus op laag vuur inkoken.

  6. Neem de pan van het vuur en roer de eierdooiers en de gehakte dille door
  7. de saus. Breng alles met rijkelijk peper op smaak. 

  8. Giet de saus over de mosselen en garneer met 2 tot 3 takjes dille.