Mosselen met Franse kaasgratin

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen met Franse kaasgratin

Mosselen met Franse kaasgratin

Recept categorie Gerecht met kaas, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 1/4 liter wijn
  • 1/4 liter water
  • 5 peperkorrels
  • 4 jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • 100 gr bloem
  • 3 eieren
  • 100 gr paneermeel
  • frituurvet
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng het water met de wijn, de peperkorrels, het laurierblad en zout en peper in een grote pan aan de kook.
  2. Voeg de zorgvuldig gewassen mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan.
  3. Schep de mosselen uit het kooknat, laat ze wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
  4. Wentel de mosselen door bloem en haal ze vervolgens door losgeklopt ei en paneermeel. Bak ze in frituurvet knapperig bruin.
  5. Leg ze in een grote platte voorverwarmde schaal.
  6. Garneer het gerecht met schijfjes citroen en peterselie.