Mosselen met Franse kaasgratin

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen met Franse kaasgratin

Mosselen met Franse kaasgratin

Print
Categorie: Gerecht met kaas, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 3 kg verse mosselen
  • 1/4 liter wijn
  • 1/4 liter water
  • 5 peperkorrels
  • 4 jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • 100 gr bloem
  • 3 eieren
  • 100 gr paneermeel
  • frituurvet
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Breng het water met de wijn, de peperkorrels, het laurierblad en zout en peper in een grote pan aan de kook.
  • Voeg de zorgvuldig gewassen mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen uit het kooknat, laat ze wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.
  • Wentel de mosselen door bloem en haal ze vervolgens door losgeklopt ei en paneermeel. Bak ze in frituurvet knapperig bruin.
  • Leg ze in een grote platte voorverwarmde schaal.
  • Garneer het gerecht met schijfjes citroen en peterselie.