Mosselen met groente

      Geen reacties op Mosselen met groente

 

Mosselen met groente

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg verse mosselen
  • 750 gr gekookte aardappelen in de schil
  • 40 gr roomboter of boter
  • 2 uien
  • zout
  • peper
  • 500 gr vleestomaten
  • 1 bosje dille

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de mosselen in licht gozouten water aan de kook. Temper de
  2. warmtebron en laat de mosselen zachtjes gaar koken tot de schelpen open
  3. staan.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  5. Verhit de boter in een grote koekepan en voeg de aardappelen toe.
  6. Bak ze tot ze goudgeel zijn en voeg de gesnipperde uien toe.
  7. Bestrooi het geheel met zout en peper.
  8. Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze, snijd
  9. ze in vieren en verwijder de pitten.
  10. Schrik de gekookte mosselen onder koud water af, neem ze uit de schelpen
  11. en voeg ze met de tomaten aan de aardappelen toe.
  12. Laat alles nog 5 minuten gaar worden.
  13. Breng het gerecht met zout en peper op smaak en bestrooi het met gehakte
  14. dille.