Mosselen met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen met kaas

Mosselen met kaas

Recept categorie Gerecht met kaas, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg verse mosselen
  • 150 gr Roquefort of een andere blauwgeaderde kaas
  • 200 ml slagroom
  • 1 eierdooier
  • versgemalen peper
  • wat citroensap
  • boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
  2. Prak de kaas met een vork, voeg de room en de eierdooier toe en roer alles tot een papje.

  3. Breng het mengsel met peper en citroensap op smaak.
  4. Neem de mosselen uit de schelpen en leg ze in een ingevette vuurvaste schaal.

  5. Schep de kaascreme over de mosselen en bak het voorgerecht bij een temperatuur van 200ø in de oven.