Mosselen met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen met kaas

Mosselen met kaas

Print
Categorie: Gerecht met kaas, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • 150 gr Roquefort of een andere blauwgeaderde kaas
  • 200 ml slagroom
  • 1 eierdooier
  • versgemalen peper
  • wat citroensap
  • boter

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
  • Prak de kaas met een vork, voeg de room en de eierdooier toe en roer alles tot een papje.
  • Breng het mengsel met peper en citroensap op smaak.
  • Neem de mosselen uit de schelpen en leg ze in een ingevette vuurvaste schaal.
  • Schep de kaascreme over de mosselen en bak het voorgerecht bij een temperatuur van 200ø in de oven.