Mosselen met kruiden-amandelvulling

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen met kruiden-amandelvulling

 

Mosselen met kruiden-amandelvulling

Print
Categorie: Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 1/2 liter witte wijn
  • 1/2 liter water
  • 1 portie soepgroente
  • 2 uien
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 50 gr roomboter
  • 3 eierdooiers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 el geschaafde amandelen
  • zout

Bereidingswijze

  • Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. 
    Snijd de uien in ringen.
  • Breng de groente in een pan met wijn en water aan de kook.
  • Kruid met peperkorrels, tijm, laurierblad en zout.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze met koud water af.
  • Verwijder de lege schelphelften.
  • Leg de volle schelphelften op een speciaal mosselbord of op een zoutbedje.
  • Vermeng ondertussen de roomboter met de eierdooiers en de uitgeperste knoflook.
  • Voeg de fijngehakte kruiden en de geschaafde amandelen toe.
  • Schep het kruiden-amandelmengsel over de mosselen en bak het gerecht circa 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het mooi lichtbruin is.